5+1 zseniálisan olcsón kivitelezhető ötlet albérletben élőknek

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy albérletre senki se költ többet annál, mint amennyit muszáj. Lakásfelújítási tippek, amik nem kerülnek sokba, mégis igazán stílusos lesz utána az otthonunk.

Manapság örül az ember, ha megfizethető albérletet talál, nemhogy még panaszkodjon, ha régi, sokéves kosztól ragadó szekrények fogadják. Ilyenkor sem kell azonban kétségbe esni, mert pici pénzből is teljesen újjá lehet varázsolni a bútorokat.

1, KONYHASZEKRÉNY
Az ajtókat leszedve olyan stílusú és megjelenésű elhúzható függönyöket varrhatunk oda helyettük, ami leginkább visszatükrözi a személyiségünket.

Szekrényajtó helyett függöny

Hosszabb maradásra berendezkedve, érdemes a munkalapot is lecserélni valami vidám színre. Nagy divat most a látszóbeton, de a napsárga is igen jól mutat.

Albérlet, ami egyedi, stílusos és olcsó

Kifejezetten kis konyhákban jó, ha a nyomasztó felső szekrény helyett kissé vidékies benyomást sugárzó nyitott polcos tárolómegoldást választunk.

Vidékies hangulatban

2, CSÚNYA FAL
Előfordulhat, hogy az egyik szobafal nincs túl jó állapotban - megrepedt, girbegurba, mállik a vakolata vagy éppenséggel pont egy használaton kívüli ajtó csúfítja el. A teljes felújításig az is megteszi, ha a csúnya falat teljes magasságában egy faltól falig érő függöny mögé elrejtjük.

Faltakaró függöny

3, GARDRÓBSZEKRÉNY
Tárolóhelyből sosem elég, az egészfalas gardróbszekrény viszont egy vagyonba kerül. Lefelezhetjük-leharmadolhatjuk a méretre gyártott gardrób költségét, ha csupán a korpusz készül méretre, és a tolóajtó helyéret szintén függönyt teszünk.

Olcsó gardrób albérletbe

A bútorlap korpusz helyett választhatjuk a konzolos-sínes megoldást. Utóbbinak óriási előnye a gyors átalakíthatóság.

Gardób a függöny mögött

Vagányabbak bevállalhatják a takarás nélküli változatot is. Ennél sincs hiányérzetünk...

Nyitott gardrób

4, TÉRELVÁLASZTÓ
A mennyezetről belógatott függöny térelválasztóként is megteszi, amit egy mozdulattal meg is lehet szüntetni, ha úri kedvünk éppen úgy kívánja.

Térelválasztó függöny

5, MENNYEZETI VILÁGÍTÁS
Egyes designos csillárok ára vetekszik a teljes havi lakbérével. Ez a mennyezetre szerelt standard vízcső-kompozíció viszont fillérekből kijön; egyben kiváló konzol a rátekert és a kívánt magasságba belógatott csupasz égőkhöz.

Dizájnos, stílusos és olcsó mennyezeti világítás

+1 ÖTLET
Akkor sem kell elkeseredni, ha foltos vagy pecsétes a nappali amúgy kényelmes kanapéja, elég, ha egy szép takarót dobunk rá, amit még felturbózhatunk néhány szép párnával.

Foltos kanapé újragondolva

Ha további olcsón kivitelezhető ötleteket keres a lakás megújítására, olvassa el a hasonló témával foglalkozó cikkünket is.